Produkty pszczele / Oferujemy 34 produkty w kategorii Produkty pszczele

Naturalne produkty pszczele to między innymi miody, pierzga, pierzga w miodzie, jad pszczeli, propolis, pyłek kwiatowy, mleczko pszczele oraz wosk (świece z wosku pszczelego). Miód jest podstawą zdrowej kuchni a pyłek,mleczko czy jad pszczeli są źródłem witalności oraz dobrego samopoczucia dla dorosłych oraz dzieci powyżej pierwszego roku życia. Zachęcamy do używania produktów pszczelich wpływających wyśmienicie na nasze zdrowie oraz urodę.

Podkategorie

  • Mleczko pszczele
  • Propolis

    Kit pszczeli wykazuje dobre właściwości antyseptyczne (bakteriobójcze) oraz usprawnia gojenie ran. Stąd propolis bardzo dobrze sprawdza się w leczeniu stanów zapalnych, ropnych stanów skóry, w szczególności związanych z grzybicami oraz zakażeniami, których źródłem są gronkowce. Kit pszczeli pochodzi od smolistych i balsamicznych substancji wybranych drzew i krzewów. Jego źródłem są także żywice brzóz, kasztanowców, sosen, świerków, jodeł, wierzb i innych drzew liściastych.

  • Pyłek kwiatowy

    Pyłek kwiatowy, nazywany także pyłkiem pszczelim to najbardziej odżywczy i wartościowy produkt roślinny jaki istnieje w naturze. Posiada ogromne zapasy witamin B1, B2, B3, B6, B12, PP, C, E oraz innych mikroelementów na przykład tak cennych i poszukiwanych przeciwutleniaczy. Jak każdy inny produkt pochodzenia pszczelego, także pyłek kwiatowy wykazuje wyraźne działanie bakteriobójcze. Pyłek pszczeli działa na wszystkie najważniejsze części ludzkiego organizmu oraz poprawia jego ogólną kondycję. Szczególnie zalecany w stanach wyczerpania i osłabienia.

  • Pierzga

    Pierzga - jest to pokarm pszczół, który powstaje w wyniku fermentacji pyłku roślin owadopylnych bądź też wiatropylnych. Pyłek kwiatowy składany jest w komórkach plastra, gdzie zostaje zakonserwowany miodem oraz woskiem z dodatkiem wydzieliny z gruczołów ślinowych lub nektaru.Tak powstała pierzga podlega fermentacji beztlenowej i dzięki kwasowi mlekowemu ulega zakonserwowaniu. Wartość odżywcza pierzgi jest dużo bagatsza od wartości odzywczej pyłku gdyż jest ona wzbogacona w miód, enzymy trawienne, kwasy organiczne czy też substancje mające charakter antybiotyczny. W wyniku wielu zabiegów wykonywanych przez pszczoły na pyłku, dochodzi do pękania ziaren i uwolnienia ich treści na zewnątrz, co znacznie zwiększa jego przyswajalność. Stosowany w leczeniu choroby niedokrwiennej serca, nadciśnienia oraz zapalenia mięśnia sercowego, w terapii przewleklego zapalenia wątroby, bogaty rezerwuar składników odżywczych.

  • Pierzga w miodzie

    Pierzga jest najbogatszym naturalnym zbiorem witamin, mikroelementów oraz makroelementów, pierwiastków, białek, cukrów jak i enzymów. Właściwości pierzgi w miodzie wspomagają organizm: w leczeniu choroby niedokrwiennej serca, nadciśnienia oraz zapalenia mięśnia sercowego, w leczeniu niedokrwistości z niedoboru żelaza. Pierzga w miodzie jest także skutecznym środkiem wspomagającym w terapii przewlekłego zapalenia wątroby. Dawkowanie pierzgi: przez okres miesiąca 1 łyżka stołowa 3 razy dziennie.

  • Maść z jadu pszczelego

    Jad pszczeli fachowo nazywany apitoksyną jest bardzo cennym produktem pszczelim. Produkowany przez pszczoły robotnice oraz matkę pszczelą głównie w celach obronnych. Konsystencja jego przypomina konsystencję syropu. Jeśli natomiast chodzi o smak to jest on lekko gorzki oraz ostry. Jad pszczeli po zetknięciu z powietrzem przybiera twardą oraz suchą konsystencję, co ułatwia jego obróbkę. Polecany jest w chorobach reumatycznych układu ruchu, reumatoidalnym zapaleniu stawów, stosowany w chorobach neurologicznych np, nerwobólach, bólach pourazowych. Jad pszczeli maść przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego. Wciera się ją w chore i bolące miejsce 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Ważną informacją jest to, że jadu pszczelego nie ważne pod jaką postacią nie mogą stosować osoby uczulone na niego.

  • Świece woskowe

    Wosk pszczeli jest naturalną wydzieliną służącą do budowy plastrów, w których wychowywane są małe pszczoły, w tych samych plastrach składowany jest miód oraz pierzga. Pomieszczenia, w których palone są świece woskowe nasycone jest ujemnymi jonami. Powstały dzięki nim klimat pomaga osobom w nim przebywającym odzyskać siły oraz optymizm, dając tym samym siłę do przezwyciężenia trudności dnia codziennego. Świece z wosku pszczelego - powinny palić się od 15 do 60 minut dziennie. Spalają się one bezdymowo. Ważną informacją jest również to, że skutecznie neutralizują zapach dymu tytoniowego.

  • Owoce w miodze

Opinie klientów

ma trochę inni smak niż zwykły miód wielokwiatowy, warto było spróbować

Paulina S


pierwszy raz jem miód faceliowy, jest bardzo dobry, warto spróbować

Mariusz P


dzieci od razu polubiły maliny w miodzie, są naprawdę smaczne i przynajmniej moge im przemycić coś zdrowego

Renata W

Zapraszamy

Kalendarium imprez:

Producenci


CZYTAJ

JAK DZIALA NASZA
RODZINNA PASIEKA

PayPal

Program rabatowy

Otrzymasz 5 punktów lojalnościowych za każde wydane 50zł w sklepie MyBee.pl. 5 punktów to równowartość 2,50zł (1pkt = 0,50zł)