

W dniach 25.01 - 05.02 przebywamy na urlopie.
Można w tym czasie składać zamówienia, jednak będą one realizowane dopiero po naszym powrocie.
Bodaj najszlachetniejszy spośród wszystkich miodów. Pozyskiwany jest ze spadzi drzew iglastych takich jak jodła, świerk i sosna. Bogactwo naturalnych składników tworzy barwy od brązowozielonej po zielonkawoczarną. Żywiczny smak tego miodu przypomina leśne igliwie. Miody spadziowe charakteryzują się dużą lepkością i większą gęstością w porównaniu z miodami nektarowymi. Dość łagodny w smaku, mniej słodki niż pozostałe miody, niekiedy lekko gorzkawy.
Odmiany miodu spadziowego różnią się od siebie szybkością krystalizacji. Wpływ na to ma zawartość trójcukru melecytozy zwanego też cukrem spadziowym. Im więcej tego cukru tym krystalizacja jest szybsza. Zazwyczaj krystalizuje nierównomiernie przyjmując postać drobnokrystaliczną lub grudkowatą.