Filtruj według
Miód kremowany jak można łatwo zauważyć, swoją nazwą nie określa drzew, ani roślin, z których powstaje, lecz odnosi się do konsystencji, jaką się charakteryzuje. Zdecydowanie różni się od tradycyjnego miodu płynnego, który dopiero po czasie ulega procesowi krystalizacji i przybiera gęstą i nieco twardą formę. Miód kremowany nie zmienia swojej postaci, co oznacza, że przez cały okres jego spożywania, pozostaje taki sam. Gęsty i w stanie stałym doskonale nadaje się do kanapek, ale nie tylko. Miód kremowany powstaje w procesie mieszania świeżego miodu, który dopiero zaczyna się krystalizować. W naszej ofercie znajdą Państwo kremowany miód najwyższej jakości, który produkujemy samodzielnie od wielu lat. Dzięki temu możemy zagwarantować naturalność produktu oraz pyszny, niepodważalny smak przy niezwykle atrakcyjnej cenie.
W jakim celu wykonuje się kremowanie miodu?
Kremowanie miodu to nowa i naturalna technika, wymagająca czasu, nakładu pracy i inwestycji. Z tego powodu kremowany miód jest trudno dostępny na rynku, ponieważ oferują go tylko nieliczne pasieki, w tym również i nasza. Jak już wspominaliśmy, naturalny miód pszczeli z upływem czasu ulega procesowi krystalizacji, czyli zmienia płynną konsystencję na stałą. Powstałe kryształy są gruboziarniste i często trudne do wydobycia ze słoika, dlatego naszym bardziej wymagającym Klientom, postanowiliśmy ułatwić to zadanie, wprowadzając do asortymentu miód kremowany, który jest delikatny i prosty do spożycia.
Dzięki kremowej strukturze miód łatwiej wyjmuje się z naczynia, a jego konsystencja jest gładka i kremowa, wprost idealna do posmarowania kanapki czy ciasta. Kremowany miód to idealny dodatek do bułek na śniadanie czy też do połączenia z herbatą lub mlekiem. Gwarantujemy, że przypadnie on do gustu zarówno starszym, jak i młodszych łasuchom!
Jak przebiega proces kremowania miodu?
Technika przygotowania miodu kremowanego polega na mechanicznym, powolnym, wielodniowym mieszaniu patoki aż do momentu krystalizacji. Dzięki temu zapobiegamy jego skrystalizowaniu się na twardo, osiągając tym samym konsystencję kremu. Co istotne, miody kremowane odpowiadają standardom miodów niepodgrzewanych, ponieważ temperatura obróbki i rozlewania takiego miodu nie przekracza 34°C (jest to naturalna temperatura panująca w ulu pszczelim). Podczas kremowania nie stosujemy żadnych ulepszaczy, zatem zarówno smak, jak i właściwości produktu pozostają niezmienione.
Gatunki kremowanego miodu
Miód kremowany możemy uzyskać na skutek wyżej opisanego procesu, dlatego jesteśmy w stanie przygotować taki miód w zasadzie z każdego gatunku. W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo miód kremowany, rzepakowy, wielokwiatowy, spadziowy, lipowy, gryczany oraz koniczynowy. Wierzymy, że tak szeroka oferta pozwoli wybrać produkt, który w pełni spełni Państwa oczekiwania. Atrakcyjna cena i szeroki wybór? Tylko u nas!
Zalety miodu kremowanego
Wśród najważniejszych zalet kremowanego miodu należy wspomnieć o czymś, co już podkreślaliśmy wiele razy, a mianowicie jego konsystencji, ponieważ jest ona delikatna i gładka. Co więcej, miód tego rodzaju jest o wiele zdrowszą alternatywą dla popularnych kremów czekoladowych, które w swoim składzie zawierają wiele szkodliwych dla zdrowia substancji. Wykazuje również działanie pozytywnie wpływające na organizm, nie tylko poprawiając odporność, ale też skutecznie wspierając w walce z chorobami o różnorodnym podłożu. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz wyboru naturalnego miodu kremowanego wyprodukowanego przez naszych specjalistów!
Subcategories