Filtruj według

Jad pszczeli fachowo nazywany apitoksyną jest bardzo cennym produktem pszczelim. Produkowany przez pszczoły robotnice oraz matkę pszczelą głównie w celach obronnych. Konsystencja jego przypomina konsystencję syropu. Jeśli natomiast chodzi o smak to jest on lekko gorzki oraz ostry. Jad pszczeli po zetknięciu z powietrzem przybiera twardą oraz suchą konsystencję, co ułatwia jego obróbkę. Polecany jest w chorobach reumatycznych układu ruchu, reumatoidalnym zapaleniu stawów, stosowany w chorobach neurologicznych np, nerwobólach, bólach pourazowych. Jad pszczeli maść przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego. Wciera się ją w chore i bolące miejsce 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Ważną informacją jest to, że jadu pszczelego nie ważne pod jaką postacią nie mogą stosować osoby uczulone na niego.

Jad pszczeli fachowo nazywany apitoksyną jest bardzo cennym produktem pszczelim. Produkowany przez pszczoły robotnice oraz matkę pszczelą głównie w celach obronnych. Konsystencja jego przypomina konsystencję syropu. Jeśli natomiast chodzi o smak to jest on lekko gorzki oraz ostry. Jad pszczeli po zetknięciu z powietrzem przybiera twardą oraz suchą konsystencję, co ułatwia jego obróbkę. Polecany jest w chorobach reumatycznych układu ruchu, reumatoidalnym zapaleniu stawów, stosowany w chorobach neurologicznych np, nerwobólach, bólach pourazowych. Jad pszczeli maść przeznaczony jest wyłącznie do użytku zewnętrznego. Wciera się ją w chore i bolące miejsce 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Ważną informacją jest to, że jadu pszczelego nie ważne pod jaką postacią nie mogą stosować osoby uczulone na niego.

Subcategories

Aktywne filtry