

W dniach 25.01 - 05.02 przebywamy na urlopie.
Można w tym czasie składać zamówienia, jednak będą one realizowane dopiero po naszym powrocie.
Jest uważany przez wielu za najsmaczniejszy i najcenniejszy miód nektarowy. Szczególnie cenny ze względu na trudność pozyskania tego miodu w czystej postaci. Drzewa lipy w naszym kraju rzadko rosną skupiskach. Jego kolor może przybierać barwy od żółtego, przez bursztynowy aż po zielonkawy. Zapach mocno przypomina woń kwiatów lipy. Smak słodki, lekko pikantny, nieco gorzkawy niekiedy. Bardzo aromatyczny
Po skrystalizowaniu przybiera konsystencję drobnoziarnistą, a nawet krupkowatą. Jednak dzięki procesowi kremowania, staje się miodem o delikatnej, kremowej konsystencji, nie naruszając jego naturalnych właściwości.
Każdy miód ulega krystalizacji, czyli od złocistej płynnej substancji przechodzi do zwartej, gruboziarnistej konsystencji (różne gatunki w różnym tempie np. rzepakowy nawet po 2 tygodniach). Miód kremowany natomiast pozostaje mięciutki, łatwy do rozsmarowania, jednocześnie nie spływa po kromce chleba. Co ważniejsze nie jest podgrzewany do rozlania w słoiki (temperatura nie przekracza 34 st. C czyli takiej jak naturalnie panuje w ulu), dzięki czemu zachowuje 100% wartości odżywczych i zdrowotnych.