

W dniach 25.01 - 05.02 przebywamy na urlopie.
Można w tym czasie składać zamówienia, jednak będą one realizowane dopiero po naszym powrocie.
Miód gryczany najłatwiej rozpoznać ponieważ charakteryzuje go korzenny, lekko piekący aromat. Prawdziwy rarytas dla smakoszy. Niezastąpiony jako dodatek do pierników jak i grzanego piwa. Kremowany miód gryczany jest zdecydowanie jaśniejszy od miodu płynnego i przybiera barwę ciemno-herbacianą. Jego zapach kojarzony jest z drobnymi białymi i różowymi kwiatkami, z których jest zbierany.
Kremowanie to proces, dzięki któremu miód w pełni zachowuje swoje naturalne, zdrowotne właściwości, ale jednocześnie pozostaje miękki, łatwy do rozsmarowania i nie krystalizuje do trudnej do konsystencji twardej masy. Sam proces polega na mieszaniui napowietrzaniu specjalnym urządzeniem, przez wiele dni, w temperaturze dokładnie takiej jaka panuje w ulu (34 st. Celsjusza). Dzięki temu miód ten zachowuje wszystkie swoje naturalne właściwości
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone.*